torstai 3. huhtikuuta 2014

Kirjaviisautta

Eilen olimme murun kanssa metsäläisiä kun kävimme ennen Säteen ja Johannan meille tuloa samoilemassa metsässä. Hakkuualueella nyt ei niin kovin kaunista ole, mutta metsäpolulla oli niin ihana vihreä sammalmatto, että kuva ei tee sille oikeutta.



Metsäilyn jälkeen vuorossa tosiaan oli Säteen ohjasajelut, toista kertaa pikkuponskin elämässä. Ensimmäinen kerta meni niin kuin olisi kokeneemmankin kanssa oltu liikenteessä. Meillä oli vähän enemmän jännitettävää mikä näkyi vähän meiningissä. Kunhan saatiin kampsut viriteltyä päälle, sujui homma kentällä kuitenkin kivasti. Pari kertaa tosin olisi pikkulikan meinnannut tehdä mieli piehtaroida kesken työnteon. Lopuksi pääsikin sitten irtona juoksentelemaan ja piehtaroimaan.

Sitten otsikon kirjaviisauteen. Olin jo aikasemmin kertomani kirjastokäynnin aikoihin bongannut netistä Hevostietokeskuksen sivuilta Tamman tiineys ja varsominen teoksen. Sain kuin sainkin vihdoin ostettua lukuaikaa kyseiseen julkaisuun tänään. Sivuilta ei oikein käynyt ilmi oikeuttaako PDF-julkaisun lukuaika kyseisen tiedoston tulostamiseen, mutta katsotaan nyt. Kympillä sai teokseen kaksi viikkoa lukuaikaa. Teoksessa luvataan käydä käytännössä kaikki tärkeä läpi tamman lisääntymisestä aina varsotukseen ja sen ongelmiin sekä varsan hoitoon saakka. Täytyy ensitöikseen lukaista kiimaan liittyvät sivut teoksesta, nyt meillä tosiaan on menossa tai hiljalleen päättymässä ensimmäinen selkeä kiima. Seuraavasta kiimasta pitäisi sitten käydä tarkistamassa, että murulla on kaikki tiinehtymistä varten kunnossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti