maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kiimakontrolli

Pääsiäisen kevätloma - on tätä odoteltu!!! Mirallahan oli ensimmäinen varsinaisen kiiman oloinen jakso 31.3. alkaen, kesto oli noin kuusi päivää. Alla oleva kuva (sain sen lukuajan aiemmin mainitsemaani kirjaan - eikä sitä voinut tulostaa, piti siis "ottaa haltuun" lukuajan puitteissa) oli kuitenkin sen verran informaatiivinen, että otin sen talteen kuvakaappauksella. Olemme siis kiimavälissä ja soittelinkin tänään Leena Väihköselle Orimattilan klinikalle kyselläkseni kontrollista eli tarkastuksesta sen suhteen onko kaikki astuttamista varten kunnossa. Leena kyseli oriista ja kuittasi Sammaliston toimitukset, kertoi olevansa pääsiäisen lomilla, mutta laskujeni mukaan mikäli kierto on tuon optimaalisen mukainen alkaisi kiima jälleen pääsiäismaanantaina tai tiistaina. Saas nähdä!

Kiimakierto (kuva Hevostietokeskuksen teoksesta Tamman tiineys ja varsominen)
Oli kuinka oli Leena jo meinasi, että tyttö jää hänen luokseensa että hän sitten tarkastelee asiaa ja hoitaa homman kun aika on kypsä. Tarkoituksena on kuitenkin tehdä ensi viikolla vain tarkistus. Itseasiassa Sammalistossa aloittavat kaudenkin vasta 1.5. sen puitteissa menisi ihan hyvin jos nyt tarkistettaisiin ja todettaisiin asiat ja seuraavasta kiimasta sitten alettaisiin siemennyshommiin. Suomen oloissa ei ole välttämättä pahakaan mikäli varsa oikeasti tulisi vasta toukokuulla, jopa kesäkuulla. Huhtikuussakun on joskus vielä melko kylmääkin varsan tulla tähän maailmaan. Siemennyksen itsessään pitäisi tapahtua mahdollisimman lähellä ovulaatiota, eli kiiman loppuvaiheessa.

Loman aikana ajattelin yrittää soitella myös Saksaaan niiden Murun papereiden perässä, kun ei niistäkään ole mitään kuulunut :/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti