torstai 6. marraskuuta 2014

Rokotus ja tiineystarkastus

Johan taas kesti.

Ilmari kävi kuitenkin suunnittelun mukaisesti perjantaina 31.10. niin kuin aikaisemmin kirjoittelin. Hoidettiin Kuplan rokotukset, Bellan rokotus ja samalla katsottiin myös masuasukin tilanne. Päädyttiin kuitenkin ultran sijaan tarkistamaan tiineyden tilaa käsin palpoiden. Laitettiin varmuudeksi astutusliinat, sillä kuten sanoin, en osannut arvioida Murun suhtautumista ilman pakkopilttuuta tehtävään tutkimukseen. Antoi ihan kivasti laittaa liinat eikä kyllä oikeastaan tykännyt lainkaan kyttyrää vaan tutkimus sujui täysin ongelmitta.

Tiineys on edennyt normaalisti ja sikiöpussi ja varsa oli kooltan sitä mitä näillä viikoilla pitääkin. Ultra olisi toki ollut ihan kiva, mutta ei tässä vaiheessa välttämätön, joten tällä kertaa näin. Katsotaan nyt sitten tuleeko jossain vaiheessä käytyä vaikka Orimattilassa ultrauksessa. Luin juuri, että toisen ja viimeisen kolmanneksen aikana tutkimukset voidaan tehdä myös vatsanpeitteiden läpi ja että peräsuolen kautta ultraamalla saadaan sikiön asennon vuoksi tutkittua viimeisen kolmen kuukauden aikana enää varsan päätä ja siinä esim. silmän kokoa tai kaulavaltimon sykettä.

Kun tiineyden kanssa ei ollut mutkia matkassa annettiin se virusaborttirokote eli EHV1-rokote. Seuraava rokotus on sitten tammikuussa ja samalla annetaan myös Miran perusrokotteet.

Kyselin ennen rokotusta vielä luomisriskistä, Ilmari totesi sen olevan todella vähäinen 0,0 jotain prosenttia eli luomisen todennäköisyys rokotuksen vuoksi on aika marginaalista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti