perjantai 7. marraskuuta 2014

Puolivälissä!

Laskuria vilkaistessa huomasin, että aika lähellä puolta väliä mennään Murun kanssa. Tiineyspäiviää on tänään takana 169 ja edessä 166. Istukan pitäisi nyt olla täysin valmis (yleensä se on sitä 150 päivän päästä tiinehtymisestä) ja kohta ollaan 180 päivässä, jolloin sikiö on nelinkertaistanut painonsa vain 30 päivässä. Sillä on silloin jo selkeä häntä ja harja ja sen on beaglen kokoluokkaa. Näiltä sivuilta löytyy hyvä kuvasarja varsan kehityksestä kohdussa.

Masuasukin kasvu on nyt nopeaa jopa 200-300 grammaa päivässä! Hurjaa. Lueskelin taas Lillkvistin Ruokinnalla tuloksiin kirjaa tamman ruokintaan liittyen ja tarkastin Murun syömisessä lähinnä valkuaisen märää tai no palauttelin laidunkauden jälkeen ruokintaan taas greenlinen, jossa hyvää valkuaista maistuvassa muodossa. Lisäsin myös E-vitamiini (+ sinkki ja seleeni lisän). Odottelen edelleen tämän vuoden heinäanalyysin tuloksia, jotta voisi tehdä kunnon laskelmat ruokinnasta. Tamman ravinnontarvehan lisääntyy voimakkaasti tiineyden loppupuolella. Minkälaisia ajatuksia Sinulla on kantavan tamman ruokinnasta?

The fetus has quadrupled its weight in just 30 days. Mane and tail hairs have appeared; it's about the size of a Beagle.


The fetus has quadrupled its weight in just 30 days. Mane and tail hairs have appeared; it's about the size of a Beagle

2 kommenttia:

  1. Me juuri eilen keskusteltiin eläinlääkärin kanssa ja tultiin siihen tulokseen, että omalle tammalle ei nyt tässä vaiheessa lisätä ruokintaan mitään (ihan kohta 150vrk täynnä) tamman sairasloman ja liikunnan puutteen vuoksi. Jos se olisi normaalissa käytössä saanut olla, niin ruokaa olisi kyllä lisätty. Viimeiselle kolmelle kuukaudelle lisätään sitten valkuaista, ellei tässä nyt tapahdu jotain suurta ihmettä ja saada ruveta liikkumaan enemmän, ja muutakin kuin käyntiä. Tällä hetkellä saadaan kävellä 15 min päivässä eli ei juuri mitään, joten lisäruoka tekisi tammasta tikittävän aikapommin ja järjettömän lihavan! Ensi viikolla jalka ultrataan kolmannen kerran ja toivotaan, että saataisiin lisätä liikuntaa ihan kaikkien mielenterveydenkin takia. Onneksi saadaan sentään tarhata normaalisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinnostuin teidän tarinasta ja löysin blogiinne. Meillähän on vähän sama, että liikunta on vähän toisenlaista nyt kuin yleensä kun viime keväänä löytyi lanneranka-risti vaivaa jos minkälaista.Mira tosin ei tapaa kuumua väkirehusta ja liikutukset ollaan sitten hoidettu muutoin monipuolisesti, että kovin ei ole tarvinnut lähteä ruokintaa sen vuoksi muuttelemaan. Sain tänään vihdoin tämän vuoden heinäanalyysin ja pääsee tekemään (tai pyytämään kaveria tekemään) Hoptilla tarkempia laskelmia ruokinnasta ainakin Miralle ja Kuplalle. Missä muuten käytte Vihrun kanssa hoidattamassa? Toivottavasti ultraukset tuovat toivoa peliin!

      Poista