maanantai 24. marraskuuta 2014

Ja niin saapui valkeus!

Ottaako pimeys jotain muuta päästä kuin vain minua?

Kun lähdet töihin on pimeää, kun pääset töistä on pimeää. Töissäkäyvälle ainoa mahdollisuus liikkua hevosten kanssa luonnonvalossa on viikonloppu. Maastoillahan voisi illalla kypärälamppujen kanssa, mutta tänä syksynä/talvena on tullut tehtyä sitä todella vähän. Liian synkkää ja pimeää, lumi tosin teki vähän valoisampia näistä meidänkin katuvalottomista tienoista. Tavoitteellista ratsastusta tai hevosten liikutusta näillä leveyspiireillä jos ajattelee ei voi kuin sanoa, että onneksi on keinovalo! Meillä on ollut ihan kohtuullinen valaistus kentällä, mutta joitakin päiviä sitten saapui tosi valkeus! Sami sai uudet valotolppien jalat valettua ja tolpat valokiinnikkeineen pystytettyä. Jee!

Nyt meiltä löytyy kentän laidalta valo lyhyeltä tallin puoleiselta sivulta ja pitkältä tien puoleiselta sivulta. Yhdessä ne tuovat valoa aikalailla enemmän kuin aiempi pelkkä lyhyen sivun valo. Uusi pitkän sivun valo on kaiken lisäksi todella paljon isompi ja tehokkaampi kuin vanha. Sami muistelisi, että se olisi jopa 400 wattinen. Onhan to aika iso mötikkäkin, kuten kuvasta näkyy. Valotolppa on tehty lipputangosta ja lipputanko mekanismilla. Eli tanko kaatuu alas, jotta lampun voi vaihtaa tai sitä voi huoltaa. Sähköistys on vielä toistaiseksi jatkoroikkavirityksillä, mutta täytyy viimeistään ensi kesänä kaivella piuhoitukset maahan ja koittaa saada valaistus katkaisimen päähän.

THE valo. Kyllä valaistuu!

Pitkän sivun valo etäämmältä 

Lyhyeltä sivulta katsottuna (kuvan ottohetken jälkeen lyhyen sivunkin valotolppa on tosin uusittu)

Näyttääpä maisema talviselta. Kenttä on onneksi aika kivassa kunnossa, ei mahdottoman kova eikä liukaskaan. Ihan laukkakunnossa edelleen. Tällä viikolla tulee kuulemma sadetta, joten eiköhän tuo lumi tuosta vielä sula.

Tässä kännykkälaatuinen dokumentaatio jatkuu. Valaistus tositoimessa:


Täytyy ottaa kunnon kuvia kunnon kameralla, eihän tuo ole kuin suhrua. Näkee siitä kuitenkin ehkä sen, että kyllä nyt näkee mennä :) Viikonloppuna Sami teki säätöhommia ja sai Akista kaveria kun Akin ja tytöt tulivat ponin kanssa kenttää käyttämään. Lyhyen sivun tolppa vaihdettiin ja pitkän sivun lampun  asentoa muutettiin. Ongelma on, että se tuli himppasen liian lähelle kenttää, eli koska valotehoa on paljon ja valo näyttää kauemmas jää etualalle vähän varjoa. Asia parani jonkin verran säätämällä lampun kulmaa. Toisen lyhyen sivun pääty jää edelleen vähän varjoisammaksi, mutta onhan se jotain ihan muuta kuin oli vain yhdellä lampulla. Kyllä tohtii sanoa että nyt näkee ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti