lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kevättä rinnassa

Meillähän on kiimamerkkien etsintä käynnissä, yhtenä päivänä tuossa viime viikolla Miran ja Tonton tarhaillessa poikkeuksellisesti kimpassa olin näkevinäni ja kuulevinani ;) merkkejä, mutta taisi olla vielä väärä hälytys. Karvanvaihto on Murulla jo kovassa vauhdissa mikä on hyvä, sillä luin tuossa joistain noista kirjoista, että tamman hormoonitoiminta on kunnolla palautunut vasta kevätkarvan vaihdutta. Silloin ajattelin, että jos noilla mennään, meillä ollaan siinä vaiheessa vasta kesäkuussa jos tuota karvan määrää on katsominen :D

Täytynee testailla tuolla Tontsalla säännöllisesti, Mira oli ainakin viime keväänä kovasti ruunille herkillään.
Aurinko tarjosi parastaan tänään! Aivan ihana keli. Me kokeiltiin naruriimua ja koulutusköyttä tai narua tänään. Ollaan tehty maastakäsin työskentelyä tosi paljon ja opeteltu erilaisia käskysanoja, saksaksi ;) peruuttaminen on alkanut toimia jo tosi hyvin! Nyt kun olisi pitänyt köyden heilunnasta peruutella oli tuo minun tyllerö vähän hämillään. Nopeasti hiffasi kuitenkin asian, että edessä ollessakin voidaan pyytää taaksepäin. Ensimmäisellä kerralla pakoreaktio oli suurehko, kunnes osasin itse ottaa paineen riittävän pieneksi. Tällä hevosella ei tarvitse kuin pikkuvinkin, kunhan ensin ymmärtää mitä halutaan. Selästäkin käsin muru on herkimpiä rastastamiani hevosia. Näin tädille vähän liiankin herkkä :)

Kirjoittelin muuten täällä viikolla Murun saksalaiselle, kantakirjanneelle omistajalle ja kyselin varsotuksesta (Miralla siis yksi varsa entuudestaam syntynyt Saksassa Hollingstedtissä 2011) ja tehdyn kantakirjauksen dokumenteista. Passissahan on merkintä kantakirjauksesta siitokseen, mutta olisi kiva lukaista mitö arvostelussa tuumattiin. Toivottavasti hän vastaisi pian :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti