sunnuntai 25. lokakuuta 2015

HIHSiä ja heppailua

Tämä viikonloppu alkoi jo perjantai iltapäivällä ratsastusseurojen puheenjohtajien tapaamisella Valo-talossa Pasilassa. Olin puheenjohtaja tapaamisessa ensimmäistä kertaa, edustamassa seuraamme Kärkölän Urheiluratsastajia. Oli hienoa tavata ja tutustua muihin seura-aktiiveihin. Ohjelmaa oli puheenjohtajuuden ja seurahallinnon tiimoilta ryhmätyöskentelystä luentoihin. Ilta huipentui Helsinki International Porsche Horse Shown tunnelmiin kansainvälisessä avajaisnäytöksessä, joka alkoi Helsinki Champions International luokassa, korkeudella 150 cm. Tässä luokassa nähtiin upeita suomalaissuorituksia, joista huipuinta huippua oli tietenkin Juulin ja Fardonin toinen sija. Aivan mahtavaa! Seuraava luokka oli Iternational 140 cm ja siinä suomalaisten "vävy-poika" Martin Fuchs otti hienosti kolmannen sijan.

Ennen illan päättävää tanssi- ja ratsastusshow - numeroa vuorossa oli vielä Hilton Amateur Tour Top 10. Suoritukset olivat hallitumpaa ja vähemmän pelottavaa katsottavaa kuin joskus takavuosina, mutta edelleen minun mieleeni tämä luokka ei varsinaisesti ole. Jo pelkästään se, että kaikki kilpailevat samassa luokassa, jossa välillä korotetaan esteitä ja muutetaan välejä, tekee kilpailusta harvoin hevosen voitettavaa. Vikkelä Medusa II -poni vei voiton tänä vuonna. Sinänsä oli hienoa nähdä, että amatööritaso tuntuisi keskimääräisesti olevan noussut, eikä tarvinnut peittää silmiään kovinkaan monesti ratsukoiden viilettäessä radalla :)

Olin Annettelle luvannut käydä esikatselemassa shoppailupuolta ja näin myös tein. Tallitoppis kaulakappaleella Millille on etsinnässä ja joitakin muitakin tuotteita kävin vilkuilemassa. Itselle oli mielessä löytää fleece toppaliivin alle. Expossa oli paikoitellen kovaakin tunkua, mutta välillä (luokkien aikana) ilmeisen väljempää. Shoppailutauko on hyvä homma.

Kotiin ja nukkumaan pääsin vasta puoli kahden maissa, ja tavoitteena oli nousu kahdeksalta aamulla uutta HIHS -päivää varten. Olimme sopineet, että Annette ja Sami hoitavat tallihommia perjantaina ja lauantaina ja minä puolestani sitten sunnuntaina. Sami sai vielä kaikenlisäksi terassin valmiiksi tänä viikonloppuna. Reipasta kotiväkeä!

Lauantaina lähdettiin suunniteltujen julkisten sijaan autolla kohti Nordista Annen kanssa. Anu oli lippujen kanssa vastassa ja saatiin rannekkeet käteen ja liput taskuun. Takit jätettiin narikkaan ja käytiin vähän expoa kiertämässä ennen luokkien alkua. Ekasta koululuokasta jäi näkemättä about kaikki, mutta vauhdikas palkintojen jako kuitenkin nähtiin, kun voittaja Mia von Schanz tippui kyydistä hepan pelättyä pimennetyssä hallissa seurannutta valokeilaa ja varjoja. Onneksi ilmeisesti mitään pahempaa ei sattunut. Seuraavassa luokassa herkisteltiin toisaalta FWB Duendecillo P:n eli Peikon ja Jeannan hienoa suoritusta ja toisaalta Nipsun ja Solos Lacanin jäähyväisiä "today we are young" - tahtien soidessa viimeisen suoran upeissa laukanvaihdoissa yhdellä kädellä.

Käytiinhän me tietenkin myös kuohuvalla Tattingerin baarissa :) Hauska päivä hyvässä seurassa kerta kaikkiaan! Päivällinen kuului lippuihin ja maistui hyvälle. Eritoten manchego-juustoinen salaatti oli mun mieleen, mutta kaiken kaikkiaan tarjoilu oli hyvä. Esteluokista katsottiin lauantaina kunnon ajatuksella vain International Grand Prix Helsinki 160 cm - luokka. Vaikealla radalla suomalaisista taituroivat Pacific Dessarts ja Anna-Juuli Kontio sijalle 17. Luokassa haasteita tuotti yhdelle sun toiselle Longinesin okseri - pysty - okseri linja. Voiton vei Leopold van Asten  VDL Groep Quinthago Z:lla. Myöhemmin saimme lukea, että luokassa viidenneksi Patrick Stuehlmeyerin kanssa tullut Lord Lohenring jäi Suomeen Mikko ja Nora Forsténille. Hieno hannover-ori Lordanoksesta, joka polveutuu Mirastakin löytyvästä Lordista.

Hain Annettelle Reunokselta Amigon tallitoppiksen kaulakappaleella, kun niitä näytti olevan enää muutama 155 cm -koossa. Itselle päädyin lopulta hankkimaan liiviini kuuluvan fleecen Horzelta. Pari Eskadronin narua lähti mukaan, mutta muuten onnistuin olemaan hankkimatta mitään, siitä sopii itseään onnitella :) Kotiin tullessa pääsi vielä saunaan ja miltei valmista terassia ihastelemaan.

Tänään sunnuntaina oli mun tallivastuu. Sami kävi kyllä hoitamassa tuttuun tapaan aamutallin ja mä nukuinkin pitkään, puol kymppiin. Aamupalan jälkeen kävin tekaisemassa karsinat ja katsottiin Viivin kanssa Tonton kootut vaivat läpi, pieni kävelytysbreikki Tonto-papalle nyt luvassa.

Tallinteon jälkeen otin Miran sisään hoidettavaksi ja Consta sai jäädä Kupla-tädin kanssa tarhaan. Ihmeen rauhallisena se pysyi, vaikka huutelikin kovasti mamman perään. Miran kanssa mentiin harjauksen päälle kentälle maastakäsittelyä tekemään ja Consta jäi edelleen tarhaan seuraamaan mitä tapahtuu. Olin sille jo riimun käynyt valmiiksi laittamassa ajatuksella, että tulee sitten kentälle riekkumaan kun mamman kanssa on hommat ohi. Aiemminhan se ei ole varsinaisesti itsekseen ulos jäänytkään joten siihen nähden oikein hienosti käyttäytyi pikkumies.


Mammalla tänään tiineyttä takana 103 päivää. Vielä ollaan sirpakkaissa mitoissa!



Tässä varsan kirmailusta näytettä. Sami haki sen tarhasta ja se oli taas hivenen mahdoton innostuksissaan siirtymisessä, voimia jo tarvitaan sen käsittelyssä. Pikkumies oli kirmatessaan niin innoissaan, ettei innostuksissaan meinannut malttaa edes tissille mennä kun piti nostaa jalkaa ja hyppiä paikallaan. Harmi, että en videoinut sitä epistolaa loppuun saakka. Esittipä hieno mies muutaman askeleen hienoa raviaankin. Laukka vain tapaa olla mieluisampi askellaji kentälle päästessä :)


Hieno heppaviikonloppu päättyi vielä pitkään ja rauhalliseen maastoiluun Millin kanssa. Keli oli miltei yhtä harmaa kuin valittu kuvasävy, mutta lenkki onnistunut. Seurana olivat Taika ja Sami.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti