perjantai 26. joulukuuta 2014

Jouluisia puuhia

Koivulan hevoset pääsivät uuteen tarhaan jouluaaton kunniaksi. Pohja oli jo jäätynyt sen verran, että toistaiseksi maavarainen tarha (mahdollisesti hiekkatarhaksi myöhemmin) oli hyvä ottaa käyttöön. Tarha jatkuu suoraan tallitarhasta eli hiekkatarhastamme, johon pääsee suoraan tallista.

Tästä kuvasta tuo tarhan laajennus ja väliaita näkyvät kenties parhaiten. Eli tuosta tallinkulmalta pääsee nyt uuten tarhaan, mutta väliaidan saa myös kiinni, mikäli haluaa esim. rajoittaa vapaata ruokailua tai muutoin vain erottaa väkeä toisistaan, kuten joskus on tarpeen.


Tarhaa on vielä mahdollisuus jatkaa pidemmällekin, mutta aitasimme sen nyt näin, katsotaan sitten myöhemmin jatkoa. Tarhassa on nyt sekä avointa aluetta että tutkittavaa ja puuhailtavaa puiden, kivikasan ja pienenpienen korkeuseron muodossa. Hyvin näyttäisi kelpaavan kun on vähän muutakin kuin tasaista tienoota. Piehtarointialue on jo löytynyt. Säilöpaali siirrettiin uuden tarhan puolelle. Meillä oli käsipelillä hieman hankaluuksia ja jouduimme sijoittamaan sen tässä vaiheessa puiden siimeekseen, hyvin sen pariin näyttäisi kuitenkin kahdesta neljään hevosta mahtuvan rungoista huolimatta.


Sami ja Aaron tekivät uuden näppärän kehikon paalille se muodostuu nyt osista joita voi lisätä tai poistaa paalin syömisasteen mukaan.  Kussakin osassa on aina kaksi paneelia päällekäin. Kehikon pohjalla on trukkilava, johon saa kiinni verkon (joka kaipailisi jo kyllä paikkaamista).

Aamuisin, varmistaaksemme myös pahnanpohjimmaisen Taika-suokin syömisen, lisätään myös irtoheinää kasoihin, mutta niin kuin tästäkin kuvasta näkyy, kyllä Taika paalillekin pääsee.

Mira on päässyt joulun aikaan useille lenkeille ja nauttii kovasti. Masuasukki alkaa jo ottaa tilaa, kun tallitoppis otettiin käyttöön, huomattiin, että sen säädöt ovat tapissaan. Se on ollutkin vähän napakka 145 senttinen, Tänään mammalle vaihdettiin käyttöön Kupliksen tallitoppis, sillä on nyt HIHSistä ostettu uusi kaulakappaleellinen Horsewaren toppis käytössä joten voitiin lainata tuota Horse Comfortia.





Meillä kävi aaton aattona yksi urakoitsijaehdokas laitumien tekoon liittyen, olenkohan kirjoitellut siitä, että tavoitteena on, että saisimme omaan pihapiiriin laitumen? Nyt laitumemme ovat kyllä välittömässä läheisyydessä, mutta suora näköyhteys puuttuu. Mikä olisi ihampaa kuin katsella keittiön ikkunasta alas omaan "laaksoon" jossa lauma laiduntaa! Alue on kuitenkin entistä metsänpohjaa ja tarvitsemme siis apuja sen laitumeksi tekoon. Tällä hetkellä ajatus on alueen (n. 1.5 ha) jyrsiminen jonka jälkeen kalkitus ja kylvö.

Vaihteeksi muutama kuva myös Kuplejasta ja Annettesta joulupäivältä, pientä taivuttelua peltojuoksutuksen jälkeen kentällä.






Antonkin pääsi vähän kyytiin 

Jouluaattona pääsin Taikan selkään joulumaastoilemaan, laitetaan nyt siitäkin lähtökuva, oltiin Annetten kanssa kaksin kotosalla, joten yhteiskuvaa ei saatu. Lähtöhetkellä sää oli mitä mainioin, takaisin tullessa sitten oltiin lumikerroksen peittämiä ratsukoita! Mahdoton pyräkkä.

Mukavia pakkaspäiviä ja vuoden vaihdetta!

Näytetään FullSizeRender.jpg




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti