perjantai 26. elokuuta 2016

Consta kotona

Lupasin postausta oripoika Constan kotiinpaluusta ja vaikka se on antanut odottaa itseään, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Consta tuli kotiin kesälaitumella kesäkuun alussa ja jatkaa oripojanpäiviä kotosalla niin pitkään kun laitumella riittää syötävää ja mukana on kavereita. Sen jälkeen Consta lähtee viettämään syksyä poikaporukassa Peruskalliontilalle.

Mutta nyt pojan kanssa kotiin kuvapostauksen muodossa.

Ensimmäisessä sarjassa ollaan lähdössä Ruohojärven kartanolta. Matka meni hienosti kuten myös koppiin meno. Pojasta ei voi kuin olla ylpeä! Kotona äiti ei oikein tiennyt mitä olisi tehnyt ja pysyi karsinansa laitimmaisessa nurkassa kun Consta laitettiin yhdeksi yöksi talliin viereen.


 

 
Seuraavana päivänä oli vuorossa laitumelle siirtyminen. Tuttuja, mutta silti puhinan arvoisia näkyjä matkalla.Aamupäivällä tutustuttiin omaan laitumeen yksin, samalla äippä ja Tonto olivat viereisellä lohkolla. Iltapäivästä mukaan saapui Vertti! Voi sitä riemun määrää kun velipoika saapui paikalle. Sanomattakin on selvää, että pojat jatkoivat siitä, mihin edelliskesänä jäivät.

Mukaan oli tulossa kuitenkin lisää väkeä. Nimittäin 2-vuotias König's Corazon eli Zon. Hieman jännitti tuo kolmen kopla ja kuinka veljekset ottaisivat uuden tulokkaan vastaan. Koulupoika Zon otettiin mukisemmatta mukaan ja homma jatkui kolmistaan siinä missä kaksinkin.

Pojat eivät montaa päivää kuitenkaan ehtineet kolmistaan olla kun mukaan sijoitettiin isoveikka Eki, 7-vee. Eki sopi poikien seuraksi mainiosti ja oli harmi, ettei sen tarvinnut muutamaa viikkoa pidempää mukana laiduntaa.

Consta ja Vertti ovat kuin paita ja peppu. Jatkuvasti kyhnöttämässä toistensa kyljessä. Vaikka Constan pitää välillä vähän komentaa, on parivaljakko hetikohta turvat vierivieressä laiduntamista jatkamassa. On harmillista rikkoa tuo veljesten harmonia kun se aika koittaa.


Pojat saivat pian koko vanhemman laitumen itselleen kun tammat ja Tonto siirtyivät heinäkuulla uudelle laitumelle. Näin saimme pojille kaksi isoa lohkoa vaihdeltavaksi. Tänä vuonna syömistä onkin alkukesän kankeuden jälkeen riittänyt yllin kyllin.


Mamman pikku-muru on käyttäytynyt koko kesän hienosti. Vaikka vedättävänä on poikakolmikko (kyllä Consta jatkaa roolissaan pikkupomona) on ihmisten tilan kunnioittaminen hyvin mielessä ja muutoinkin käyttäytyminen mallikasta.

Viimeisimmät kuvat ovat viime viikolta. Consta on aina ollut hyvä rehunkäyttäjä ja sen näkee tämän laidunkauden lähestyessä loppuaan. Pojat ovat olleet laitumen, mineraalilisän ja iltatarkkailun yhteydessä annettavien herkkuannosten varassa koko kesän. Consta näyttää hyvältä, sen kasvu on kivassa vaiheessa ja tasaista. Iso se on edelleen, mutta sopusuhtainen. Tykkään sen semipitkästä rungosta ja hyvästä ylälinjasta. Takaosa on voimakas ja se on laidunkirmailuillaan kehittänyt hyvää peruslihaksistoa.
Kesä ja kaverit on kivaa, vaikka joskus väsyttää niin kuin tässä. Parivaljakko on aivan nukuksissa, kikkarapää Vertti on vähän pirtsakkaampi. Saa nähdä mitä syksy tuo uuden lauman myötä tullessaan, mutta nyt me nautiskellaan vielä parisen viikkoa kelpo ulkoiluista. Vertti tosin on lähdössä ensi viikolla takaisin kotiin, shh - Consta ei vielä sitä tiedä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti