sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kaksiviikkoinen!

Lupasin tehdä postauksen syntymästä, mutta en ole saanut videoita vielä käsiteltyä, palaan siihen siis myöhemmin. Koskapa en ole ehtinyt myöskään kirjoitella, laitetaanpa nyt pieni kuvakertomus kuluneista ensipäivistä murusen kanssa.

Pikku-Murumme Consta on huomenna jo kahden viikon ikäinen hurmuri. Oripoika kasvaa aivan silmissä ja tuntuu, jettä sillä on loputtomat jalat. Huomasin saman aika monella muullakin Concreto-varsalla, joiden kuvia olen nähnyt. Eeva-Liisa sanoikin jossain FB-kommentissa, että Concreto-varsat saavat näemmä kaupanpäälle pitkät kintut.

Kuluneiden kahden viikon aikana olemme ehtineet ihmetellä ja maistella maailmaa monella tapaa. 

Ensimmäisenä päivänä päästiin heti ulos. Ihmeteltävää riitti ja Mira meinasi hermostua kun muutoin niin rohkea Consta ei uskaltanut samantien tulla perässä ulos karsinasta, kun piti valmistautua siihen loikkaan oljelta tallin käytävälle. 




Tokana päivänä ulkopyrähdys tehtiin omaan tarhaan ja molemmat niin äiti kuin varsa olivat paremmin hommassa mukana.







Kahden päivän iässä kokeiltiin ensimmäistä kertaa riimua. Ekat kerrat sen laitto oli suhteellisen helppoa, päivien karttuessa vastahangoittelua on ilmaantunut enemmän. 
Pikku-Aasi :)



Käydään päivittäin kolmet ulkoilut, ensimmäinen heti aamutallin yhteydessä ennen mamman ruokaa, sitten kelistä riippuen päivällä pidempään ja vielä illalla ennen iltaruokaa. 



Pihalla ollaan ihmetelty palloa, kavereita ja muuten vaan ilakoitu temmellystilasta ja kaikesta ihmeellisestä mitä maailmalla on tarjottavanaan.


Mammalla on vissiin hormonit hyrränyt, kun rapsuttelukaveriksi kelpasi varmasti ekaa kertaa ikinä Taika-tamma. 



Tällä viikolla tehtiin myös ensimmäiset kytkettynä kulkemisen harjoitukset. Ne sujuivat jopa odotettua paremmin. Ei suuren suuria ryntäilyjä tai taaksevetoja, Mirakin pysyi rauhallisena ja lopulta jopa rentona. Kytkettynä kulkemisesta valmistaudumme paitsi yleensä hevoseni oloon, ennenkaikkea laitumelle siirtymiseen, jonne kuljetaan pieni pätkä hiekkatietä pitkin.








4 kommenttia:

  1. Voi kun teillä ollaan kasvettu kauheasti! Mä veikkaan, että ihan hetkeen meillä ei anna Vihru varsan mennä haistelemaan muita hevosia, sen verran kiukkuna se muille tällä hetkellä on. Mutta eiköhän sekin siitä tasaannu.
    Toivottavasti kelit lämpiäis pian, että lapsihevoset saisivat ulkoilla enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu tosiaan että kasvaa silmissä! Meillä oltiin alussa myös tosi penseitä muita kohtaan, mutta nyt alkaa suopeutta jo riittää! Toivotaan aurinkoa ja lämpöä :)

      Poista
  2. Voi miten suloinen Consta ja todellakin jalkoja näyttää riittävän! :)

    VastaaPoista