maanantai 6. lokakuuta 2014

Maastakäsittelyä ja tarhanlaajennusurakkaa



Viikonloppuna meillä Koivulassa on ahkeroitu risusavotassa kun tavoitteena on laajentaa tallin yhteydessä olevaa hiekkatarhaa metsän suuntaan. Puustosta jäljelle jäävät juuri punamarjaisina hehkuvat pihlajat sekä joitakin koivuja. Useamman viikonlopun uutteroinnin jälkeen ollaan jo siinä vaiheessa, että siivoillaan kaadettuja puita ja risuja pois tarha-alueelta. Muutama isompi puu kaadettiin vielä lauantaina, sillä ajateltiin myös samalla levittää tallin alta rakennusaikana työnnetty pintamaa, joka on tällä hetkellä kasassa tallin päässä. Puita oli hyvä kaataa sen verran, että kone pääsee kulkemaan. Sen myötä maiseman pitäisi taas avartua. Toivotaan, että saadaan konekuski paikalle. 

Koivuja on tarkoitus hyödyntää samalla tavalla kuin alla kuvissa nähtävässä "tammitarhassamme" eli osana tolppia. Uudesta metsätarhasta tulee arviolta 600-800 neliötä uutta tarha-aluetta. Mietimme vielä tehdäänkö siitä erillinen vai avataanko hiekkatarhaa metsään päin. Muutamasta alueella olleesta pikkukuusesta pätkittiin niin ikään tolpiksi tehtäviä runkoja, täytyy vielä vain hankkia kuorimarauta, jolla saa kuoren pois.

Muru katselee kaukaisuuteen koivikossa
  

Ensimmäinen metsätarha ja tutkimusretket sen mukaiset
  
Annette oli viikonloppureissussa joten lauantaina liikutin Kuplan. Kisaratsumme sai selkäänsä itseni lisäksi myös kaksi ensiravaajaa ja yhden noin kymmenen vuoden jälkeen selkään palaajan kun Sanna oli Sannin ja Saaran kanssa kylässä. Otin Kuplan kanssa pitkän alkupuhteen jälkeen vain rennon letkeät ravit ja laukat molempiin suuntiin ja suuntasin vielä loppukäynneiksi maastoon. Hitsi, kun alkaa tulla jo kovasti pimeää iltaisin. 

Sunnuntaina oli aikaa vähän touhuilla Murun kanssa kentällä. Laitoimme naruriimun päähön ja koulutusköyden jatkoksi ja harjoittelimme taas vähän sitä sun tätä. Peruutukset (zurück) menvät jo hyvin käskystä, pysähdys kaikista käynnistä ja ravista, lisäksi kaikki käännökset ja kiemurtelut onnistuvat hevosen vasemmalla puolella, oikealla puolella kulkemista vähän vieroksuu... Vasen jalka nousee gib fuss -komennolla kun palkaksi saa herkkuakin vielä.  Harjoittelimme lisäksi etu- ja takaosakäännöksiä. Molemmat sujuvat 180 asteisina hyvin, 360 asteisina vähän maltti puuttuu vielä. Pitäisi keksiä joku lava tai lavetti jolle nousua voisi harjoitella senkin tyyppistä. 

Mira pääsi myös Anen ja Kuplejan matkaan. Hyvin se Muru taas siinä mukana kulki, kuten kuvista näkyy. Sen jälkeen päästiin vielä maastoon käppäilemään. Onneksi sunnuntaina ei enää satanut, edellisen päivän ja toissa yön sateet näkyivät kyllä sänkkärillä jossa kävelystä ei oikein tullut kuin lits ja läts.

Tui, tui

Vaikka tytöillä on viime aikoina ollut välillä vähän ryppyjä rakkaudessa sujuu rintarinnan kulkeminen hyvin.
  


Ravissa lönkyttelykin onnistuu
   

On ne niin mussukoita nuo likat!
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti