perjantai 31. tammikuuta 2014

Mitä sanoo eläinlääkäri?

Hiidenheimo kävi tänään rokottamassa Miran ja kyselin samalla kiimakontrolleista ja astuttamisasioista. Vaihtoehtoina näyttäisi olevan hoitaa asiaa oriasemalla tai oman eläinlääkärin kanssa. Hiidenheimo kertoi, että häneltä löytyvät kannettavat ultraäänilaitteet ja muu tarvittava tutkimusvälineistä esim. kiimakontrollien toteuttamiseen, astuttamiseen ja tiineyden toteamiseen.

Nyt tulisi seurata kevään ensimmäisten kiimamerkkien ilmentymistä ja alkaa pitää kirjaa kierron pituudesta. Tarkoituksena olisi todeta ovulaation hetki, jotta osuttaisiin oikeaan varsinaisen astutuksen ajankohdan ollessa käsillä. Saas nähdä milloin kevättä alkaa olla rinnassa?

Riippunee vähän orivalinnasta päädymmekö kotona tehtäviin tutkimuksiin ja astutukseen vai painelemmeko oriasemalle. Mihinkään jumalanselän taakse ei viitsi lähteä ajelemaan kun ajella voi joutua useastikin enkä oikein innostu siitäkään ajatuksesta että Mirkku olisi viikkotolkulla jossain odottelemassa H-hetkeä. Toki orin läheisyydellä olisi omat hyvät puolensa mm. kiiman testaamiseen, oriasemilla näyttäisi olevan "härnääjä-oreja" siihen hommaan.

Tule hyvä kevät :-)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti